Αμανατίδης: «Τα επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ μαρτυρούν πανικό» (ηχητικό)

Αμανατίδης: «Τα επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ μαρτυρούν πανικό» (ηχητικό)

Αμανατίδης: «Τα επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ μαρτυρούν πανικό» (ηχητικό)

Για έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης στάσης, τόσο στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, όσο και στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων και προβλημάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

Στον τομέα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής, από την παρούσα κυβέρνηση και το πρόσφατο ...προβλέψιμο φιάσκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επεσήμανε «ότι στις διενέξεις δίνονται πάντα πολιτικές λύσεις και για αυτό το λόγο επιμένουμε αφενός να πιέσει η κυβέρνηση για τη συμμετοχή της χώρας μας στη διαδικασία του Βερολίνου κι αφετέρου να σταματήσει τα επικοινωνιακά τρικ, μέσο διαρροών, που μαρτυρούν πανικό και όχι υπεύθυνη στάση».

«Σημασία έχει η απήχηση της κάθε πλευράς ή χώρας την επόμενη μέρα» σημείωσε αναφορικά με την κατάσταση στη Λιβύη και την έντονη διπλωματική δραστηριότητα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος χρησιμοποιεί τόσο την προσωπική του επαφή με τον Πούτιν, όσο και με Ευρωπαίους ηγέτες, επισπεύδοντας τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε την αλλαγή προσώπων σε θέσεις-κλειδιά της ΕΕ και τους κλυδωνισμούς από το Brexit, ζητήματα για τα οποία ακόμη αναμένεται κυβερνητική πρωτοβουλία και σαφής θέση, καθώς όπως είπε σήμερα «υπάρχει έλλειμμα ενιαίας φωνής από τις Βρυξέλλες».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών στο Κουκάκι τόνισε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια από κάθε στριμωγμένη κυβέρνηση, όπως είναι η ΝΔ να αλλάξει... ατζέντα στρέφοντας την κοινή γνώμη σε ζητήματα κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας».

«Η ΝΔ εργαλειοποιεί, ξανά, το δόγμα της περί νόμου και τάξης, αλλά η Αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση με τέτοια επεισόδια και γνωρίζει πως συνήθως εργαλειοποιούνται για να την προβοκάρουν» επεσήμανε.

«Σε μία κρίσιμη περίοδο και για τα εθνικά μας θέματα απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση. Τα επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ δεν δείχνουν σοβαρή στάση, αλλά πανικό» και αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως δεν είναι πλέον βουλευτής της ΝΔ, αλλά πρωθυπουργός».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

 

 

 

 

 

Close