«Με τη ΝΔ έχουμε υπαναχώρηση από την γραμμή αναβάθμισης της χώρας που είχε χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Με τη ΝΔ έχουμε υπαναχώρηση από την γραμμή αναβάθμισης της χώρας που είχε χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Με τη ΝΔ έχουμε υπαναχώρηση από την γραμμή αναβάθμισης της χώρας που είχε χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Την άποψη ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, μαρτυρούν υπαναχώρηση από την εθνική γραμμή της αναβάθμισης της χώρας, σε διεθνές επίπεδο, διατύπωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ionion Fm».

«Χωρίς αμοιβαιότητα δεν προχωράς στη διπλωματία» τόνισε για να επισημάνει τόσο την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Άγκυρα, παρά την αναβαθμισμένη προκλητικότητα Ερντογάν, όσο και την αντίθεσή του στην ενίσχυση μιας ετεροβαρούς σχέσης με την Ουάσιγκτον, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εξισώνει, παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον Τούρκο πρόεδρο με τους Ευρωπαίους ηγέτες: Μακρόν και Μέρκελ.

«Σε μία αναβαθμισμένη προκλητικότητα και παραβατικότητα απαντάς με αναβαθμισμένη διπλωματική δραστηριότητα» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για τη θωράκιση της χώρας και μέσω του σχήματος των τριμερών συνεργασιών, που ανέπτυξε η προηγούμενη κυβέρνηση, με απτά αποτελέσματα, όπως είναι η συμμαχία 3+1 για τον EastMed, η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ο αμυντικός σχεδιασμός.

«Δείξαμε υπεύθυνη στάση ψηφίζοντας ως αντιπολίτευση τον αμυντικό προϋπολογισμό» υπενθύμισε ενώ κληθείς να σχολιάσει την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να στηρίξει την παράταση της προεδρικής θητείας Παυλόπουλου είπε πως «ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ η ΝΔ δεν έχει ενιαία γραμμή στήριξης υποψηφίου, επειδή ως κόμμα δεν διαθέτει ενιαία γραμμή».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην «εργαλειοποίηση του Προσφυγικού από την Τουρκία» σημειώνοντας πως «το προσφυγικό ζήτημα, όπως και να το μετονομάζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικό θέμα».

«Πρέπει να αναπτυχθούν οι κατάλληλες δομές και να προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και πλήρης καταγραφή, αλλά αργούν με ανησυχητικό τρόπο, όλες αυτές τις διαδικασίες οι κυβερνητικοί παράγοντες» επεσήμανε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Close