Στο 24ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Στο 24ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Στο 24ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Στο 24ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που πραγματοποιείται στην Παναγία Σουμελά- από σήμερα και ΄μέχρι τις 17 Ιουλίου- παραβρέθηκε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης.

Το ιδιαίτερο στοιχείο στο φετινό Συναπάντημα είναι ότι συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Όπως σημειώνει στο κάλεσμα συμμετοχής η οργανωτική επιτροπή του Συναπαντήματος, σκοπός της συγκέντρωσης είναι η συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, αλλά και η ανάδειξη της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.

«Παράλληλα οι νέοι ποντιακής καταγωγής, ως αδιάσπαστο μέρος του συνόλου του ελληνισμού, είμαστε δυναμικά παρόντες στα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της πατρίδας μας» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης περιλαμβάνονται:

-Η ευαισθητοποίηση στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

-Η βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις, και

-Η αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των ποντιακών σωματείων, καθώς και η γνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον ελληνισμό της διασποράς.

Ακόμη, στο τραπέζι του Συναπαντήματος θα βρεθούν θέματα που αφορούν την εργασία, την οικολογία και το περιβάλλον.

Related Articles

Close