Γιάννης Αμανατίδης: «Η δημοκρατία στο απόσπασμα» (βίντεο)

Γιάννης Αμανατίδης: «Η δημοκρατία στο απόσπασμα» (βίντεο)

Γιάννης Αμανατίδης: «Η δημοκρατία στο απόσπασμα» (βίντεο)

Το γνωστό τίτλο του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Ανδρέα Παπανδρέου: «Η δημοκρατία στο απόσπασμα» δανείστηκε για να χαρακτηρίσει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας- μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις- ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ1.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε να διαλέξει ανάμεσα στην ανικανότητα και την σκοπιμότητα» υποστήριξε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και όση προσπάθεια κι αν καταβάλλει για να αποσείσει τις ευθύνες του, αυτές δεν κρύβονται.

«Μπορεί κανείς να πιστέψει πως γινόταν η παρακολούθηση του υποψηφίου για την προεδρία του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, από την ΕΥΠ στη διάρκεια των εσωκομματικών του εκλογών, χωρίς να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός;» ρώτησε.

«Δεν έχει καμία σχέση με την ευθιξία, η παραίτηση Δημητριάδη» τόνισε, προσθέτοντας πως έχει πληγεί διεθνώς η εικόνα της χώρας μας γεγονός που οδηγεί πλέον, όπως είπε, σε τρεις θεσμικές επιλογές.

«Πρώτη είναι η παραίτηση Μητσοτάκη και η προκήρυξη εκλογών, δεύτερη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και τρίτη η συζήτηση στη Βουλή για την εποπτεία της ΕΥΠ».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη στην ΕΡΤ1:

Related Articles

Close