Η κυβέρνηση αυταρχικοποιεί την πολιτική ζωή (ηχητικό)

Η κυβέρνηση αυταρχικοποιεί την πολιτική ζωή (ηχητικό)

Η κυβέρνηση αυταρχικοποιεί την πολιτική ζωή (ηχητικό)

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει νομοθετήματα, που σε κανονικές συνθήκες θα είχαν τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις» τόνισε, μιλώντας σήμερα, στη «Φωνή της Ελλάδας» ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

«Δεν έχουμε τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, δεν είναι δημόσια. Πόσες επιτροπές υπάρχουν;» ρώτησε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη η μαζική ιχνηλάτηση, τα δωρεάν τεστ και ειδικά στα σχολεία «θα έπρεπε να δίνονται, όπως δίνονται δωρεάν τα βιβλία κι από ένα τάμπλετ σε κάθε μαθητή και να "σπάσουν" τα τμήματα για να υπάρξει αποσυμφόρηση».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε, ακόμη, για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως δημόσιο αγαθό και την ανάγκη μαζικής παραγωγής του, ώστε να είναι διαθέσιμο έγκαιρα σε όλους.

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών απάντησε πως «καλώς ξεκίνησαν, αλλά πρέπει να γίνει ουσιαστικός και όχι προσχηματικός διάλογος για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στη «Φωνή της Ελλάδας»

Related Articles

Close