«Δεν φτάνει η ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας» (ηχητικό)

«Δεν φτάνει η ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας» (ηχητικό)

«Δεν φτάνει η ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας» (ηχητικό)

«Η κατάσταση των ομογενών μας είναι ανάλογη της χώρας στην οποία βρίσκονται», δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, «FM 100».

Αναφέροντας τις συνεχείς επαφές που έχει τόσο με το δίκτυο των αιρετών της Ευρώπης "Ηνίοχος", όσο και με μέλη του ΔΣ της ΠΑΔΕΕ και ηγέτες της Ορθοδοξίας, ανά τον κόσμο, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την θρησκευτική και πολιτιστική διπλωματία, επεσήμανε πως οι Έλληνες έκαναν πράξη την ατομική ευθύνη απέναντι στην πανδημία, ωστόσο, η ενίσχυση άμεσα του Ε.Σ.Υ. είναι αναντίστοιχη των αναγκών, με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε τα μέτρα που πρότεινε η επιστημονική κοινότητα. Το ίδιο έκαναν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όμως, η ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσει πως τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης γενναίων μέτρων για την Υγεία και όχι ρητορικών σχημάτων. Υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία. Καθυστερούν οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, εξαιτίας της ιδεοληψίας της με την ιδιωτικοποίηση», υποστήριξε.

«Από την άλλη πλευρά, τα οικονομικά μέτρα, που λαμβάνονται, δεν ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες», πρόσθεσε.

«Πλήρη απαγόρευση των απολύσεων υπαγορεύουν οι συνθήκες» σημείωσε «η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί ούτε την άρση της δημοσιονομικής πειθαρχίας για τα ελλείμματα, ούτε την άρση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% για φέτος, στηρίζοντας τον κόσμο της εργασίας».

«Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε χθες τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου της πόλης και εξετάσαμε όλα τα προβλήματα και τις εύλογες ανησυχίες που υπάρχουν» είπε, για να καταλήξει λέγοντας πως «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τη Θεσσαλονίκη έτοιμη και όρθια».

Close