Με ευθύνη Μητσοτάκη δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες της χώρας (video)

Με ευθύνη Μητσοτάκη δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες της χώρας (video)

Με ευθύνη Μητσοτάκη δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες της χώρας (video)

Μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας μας, σε συνδυασμό με μέτρα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, ζήτησε από την κυβέρνηση, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης, ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή πανωλεθρία, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

«Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει περισσότερη επιμέλεια στην τήρηση των μέτρων και των ελέγχων, όπου και πάλι σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, με αποτέλεσμα να έχουμε και φέτος, πολλές ακυρώσεις» είπε, στην ΕΡΤ1 σήμερα, στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη», ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Καθώς ο τουρισμός αποτελεί το ένα τρίτο της οικονομίας μας-περίπου 33 με 35%- θα πρέπει να ενισχυθεί και ο εσωτερικός τουρισμός, με μια σειρά μέτρων» πρόσθεσε, ενώ επισήμανε τις ελλείψεις που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και επανάφερε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως το έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχεδόν αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας για απελευθέρωση των πατεντών.

«Με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες της χώρας μας» επισήμανε, ενώ μιλώντας για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, σημείωσε, «πως στην τρέχουσα περίοδο ασκούνται πιέσεις στην Άγκυρα, τις οποίες έπρεπε να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών μας» ωστόσο, αντ΄ αυτού είχαμε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.

«Υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία στην ΕΕ και μπορεί να συνδεθεί η τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ» τόνισε, επικρίνοντας την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε όλα τα εθνικά θέματα «κοιτάζοντας περισσότερο στο εσωτερικό της ΝΔ».
«Πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να χαραχθούν αδρές και ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» είπε, χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Αμανατίδης.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Related Articles

Close