«Να βγούμε από αυτή την κρίση, χωρίς να πέσουμε σε μια χειρότερη» (video)

«Να βγούμε από αυτή την κρίση, χωρίς να πέσουμε σε μια χειρότερη» (video)

«Να βγούμε από αυτή την κρίση, χωρίς να πέσουμε σε μια χειρότερη» (video)

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθωνική Πολιτεία, μετά την κακοκαιρία, η Θεσσαλονίκη εξαιτίας των ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Υγείας και τη συνολική εικόνα των πολιτικών που μπορούν να ανταποκριθούν, αποτελεσματικά, στις ανάγκες της κοινωνίας, μίλησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Δίον», ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, ως υπεύθυνος για την θρησκευτική διπλωματία από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινώντας από την κατάσταση, που επικρατεί στο οδικό δίκτυο σύνδεσης με το Άγιο Όρος, ζήτησε να γίνουν από την κυβέρνηση άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να δοθούν μόνιμες λύσεις, καθώς από την πρόσφατη κακοκαιρία προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, που απέκοψαν τη λεγόμενη «Κιβωτό της Ορθοδοξίας», από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την κυβερνητική πολιτική, απέναντι στην πανδημία, απάντησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε εξαρχής τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και το «Μένουμε Σπίτι», ωστόσο, δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις τεράστιες ελλείψεις, ιδίως, στη Θεσσαλονίκη στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις όπως διαπιστώσαμε στην πρόσφατη συνάντησή μας με την ΕΝΙΘ, σε υγειονομικό προσωπικό, νοσοκομεία, υλικό και ΜΕΘ. Υπάρχουν και συγκεκριμένες ανάγκες σε ειδικότητες, για παράδειγμα σε αναισθησιολόγους. Πάγωσαν τις προκηρύξεις μετά τις εκλογές και οι δωρεές, ούτε είναι λύση, ούτε μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες» επεσήμανε.

«Δεν μπορεί να μπερδεύουμε το "μένουμε σπίτι" με την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής σε άλλα πεδία, όπως στην εργασία και την οικονομία» σημείωσε.

«Πρέπει να βγούμε από αυτή την κρίση, χωρίς να πέσουμε σε μια χειρότερη» προειδοποίησε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Close