«Ζωή με pass δεν γίνεται» (βίντεο)

«Ζωή με pass δεν γίνεται» (βίντεο)

«Ζωή με pass δεν γίνεται» (βίντεο)

«Όταν έχουμε συνεχείς ανατιμήσεις και 30% αυξήσεις στα τρόφιμα, όταν μιλάμε για τιμές Βρυξελλών με μισθούς Ελλάδας, ζωή με pass δεν γίνεται» υποστήριξε, στο Action 24, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα: «αυτό δεν είναι ακρίβεια, είναι ληστεία».

«Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε μια γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό που εμείς τον προσδιορίζουμε με βάση την τιμαριθμική αναπροσαρμογή στα 880 ευρώ, με ταυτόχρονα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες» πρόσθεσε, με αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

«Εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι υπάρχει ενεργειακή κρίση, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ή πανδημία, αλλά η ακρίβεια που ζούμε είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» επισήμανε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Για μας η ακρίβεια έχει ονοματεπώνυμο και την χαρακτηρίζουμε ακρίβεια Μητσοτάκη» τόνισε, «επειδή ξεκίνησε πολύ πιο μπροστά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα».

«Ζητήσαμε έκτακτα μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα» υπενθύμισε και «μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με φορολόγηση των υπερκερδών που φτάνουν στα 7,5 δισεκατομμύρια-τράπεζες, διυλιστήρια, πάροχοι και παραγωγοί ενέργειας» .

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη στο Action 24:

Related Articles

Close