Η ΝΔ επιχειρεί νόμιμο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα (video)

Η ΝΔ επιχειρεί νόμιμο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα (video)

Η ΝΔ επιχειρεί νόμιμο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα (video)

Για μια επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ για «νόμιμο ριφιφί στο ασφαλιστικό μας σύστημα» μίλησε, μεταξύ άλλων, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Εγνατία», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.

Δίνοντας έμφαση, ωστόσο, στον αντεργατικό νόμο που πέρασε με «πολιτικάντικο χειρισμό η κυβέρνηση» όπως είπε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, «η ΝΔ έβαλε μέσα στον "εργασιακό Μεσαίωνα" που επανέφερε, ευρωπαϊκές οδηγίες και διεθνείς συμφωνίες, με σκοπό να δημιουργήσει την εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στη Βουλή τα μισά άρθρα».

«Στην ουσία η κυβέρνηση με αυτή τη νομοθεσία θέλησε να δώσει στις επιχειρήσεις φτηνό εργατικό δυναμικό για να μην κάνουν άλλες προσλήψεις» επισήμανε, επικρίνοντας την περεταίρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και του κόστους των υπερωριών.

«Έχουμε το χαμηλότερο μέσο όρο στην Ευρώπη και στους μισθούς και στο ποσοστό απασχόλησης και στο ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις» τόνισε και ρώτησε «τι περιμένουν να βάλει στον "κουμπαρά" ο νέος εργαζόμενος;»

«Πώς θα πληρωθούν οι παλιοί συνταξιούχοι και μέχρι πότε θα λαμβάνουν επικουρικό;» αναρωτήθηκε.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον τ/σ «Εγνατία»

 

Related Articles

Close