«Διάλογος επί της ουσίας με την Τουρκία» (video)

«Διάλογος επί της ουσίας με την Τουρκία» (video)

«Διάλογος επί της ουσίας με την Τουρκία» (video)

Για χαμηλές προσδοκίες, αναβλητικότητα και αδράνεια, απέναντι στην Άγκυρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

«Ο ελληνοτουρκικός διάλογος δεν μπορεί να είναι προσχηματικός και να αποσκοπεί μόνο σε θερινό μορατόριουμ» δήλωσε, χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η συγκυρία μετά και την εκλογή Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία, αλλά και την επικείμενη αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ, ευνοεί την ελληνική πλευρά».

«Υπάρχει η συγκυρία, αλλά πρέπει να αξιοποιηθεί με διάλογο, επί της ουσίας, με την Τουρκία» τόνισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και να μην εξαντλείται η εξωτερική πολιτική «στην επικοινωνιακή διαχείριση με έκδηλη την αναβλητικότητα».

«Αυτό απαιτεί μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει χαμηλά τον πήχη στα ελληνοτουρκικά» είπε, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για διασύνδεση της αναθεωρημένης τελωνειακής ένωσης με τη δέσμευση της Τουρκίας για συνυποσχετικό ώστε να εξεταστεί στη Χάγη το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις 6», όπου μίλησε και για το προσφυγικό και για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει την εύλογη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Related Articles

Close