Αναγκαιότητα η συνέχιση μιας ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής (ηχητικό)

Αναγκαιότητα η συνέχιση μιας ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής (ηχητικό)

Αναγκαιότητα η συνέχιση μιας ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής (ηχητικό)

Την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και τη συνέχιση μιας πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, πρόταξε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στο «North Radio», για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε μόνος του, ενώ αρνείται, εδώ και μήνες, και παρά την τουρκική προκλητικότητα, να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» σημείωσε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «η εθνική στρατηγική πρέπει να συνδιαμορφώνεται από τις πολιτικές δυνάμεις και να μην σχεδιάζεται από ένα και μόνο πρόσωπο».

«Δεν είναι μόνο τα άρθρα 2 και 18, δεν μπορεί να αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας και να προβλέπεται στρατιωτική εμπλοκή μας, σε διενέξεις, που δεν αφορούν εθνικά μας ζητήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η Γαλλία ορίζει ρητά στο άρθρο 18 την υποσαχάρια περιοχή ενδιαφέροντός της, ενώ σε εμάς, είναι απλώς η επικράτεια, χωρίς την υφαλοκρηπίδα, τις ΑΟΖ και την Κύπρο».

«Όπως χρειάζεται συνεννόηση στα εθνικά μας θέματα, ανάλογη συνεννόηση χρειάζεται και για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» είπε, στη συνέχεια, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πληθώρα αντιφάσεων και τη διγλωσσία της, τόσο κατά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής, όσο και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της, στην οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο «North Radio»- (με τους: Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη)-.

Related Articles

Close