Νέοι ταξικοί φραγμοί στην μόρφωση-H ακαδημαϊκή ελευθερία στον γύψο (ηχητικό)

Νέοι ταξικοί φραγμοί στην μόρφωση-H ακαδημαϊκή ελευθερία στον γύψο (ηχητικό)

Νέοι ταξικοί φραγμοί στην μόρφωση-H ακαδημαϊκή ελευθερία στον γύψο (ηχητικό)

Για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μίλησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «104,9», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

«Η γλώσσα είναι ένα από τα στοιχεία της ταυτότητάς μας και η εκμάθησή της, όσο και στήριξή της, είναι εξίσου σημαντική εντός και εκτός των συνόρων μας» επισήμανε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας πως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωσε την 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε στην απάντησή του πως «διαστρεβλώνει την εικόνα των ελληνικών Πανεπιστημίων, χτυπάει την ακαδημαϊκή ελευθερία ενώ το αυτοδιοίκητο...πηγαίνει περίπατο».

«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η αστυνομία στα Πανεπιστήμια-με εξαίρεση την Τουρκία» σχολίασε.

Σημείωσε, επίσης, πως ο κίνδυνος φτώχειας μειώνεται, όσο αυξάνεται ο αριθμός των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο το 50% της ηλικιακής ομάδας 34-36 ετών να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ. Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε ο Γιάννης Αμανατίδης, στη χώρα μας είναι στο 43%, με τον κίνδυνο φτώχειας να έχει μειωθεί από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από το 9 σε 7%.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Πρακτορείο «104,9»:

 

Related Articles

Close