Βατερλό Μητσοτάκη η επίσκεψη στην Ικαρία (ηχητικό)

Βατερλό Μητσοτάκη η επίσκεψη στην Ικαρία (ηχητικό)

Βατερλό Μητσοτάκη η επίσκεψη στην Ικαρία (ηχητικό)

Ως «Βατερλό του Μητσοτάκη και κορυφή ενός παγόβουνου αλαζονικών κυβερνητικών πολιτικών» χαρακτήρισε την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά», με τον Απόστολο Λυκεσά.

Όπως σημείωσε, η επίσκεψη στην Ικαρία «θα έχει πολλές επιπτώσεις και εξοργίζει τον κόσμο».

«Δεν μπορείς να κλείνεις, μέσα, τον κόσμο και εσύ να κάνεις ό,τι θέλεις» είπε, διαπιστώνοντας ότι «τον λογαριασμό θα τον στείλει η κοινωνία στον κ. Μητσοτάκη, το θέμα είναι ότι μέχρι τότε, δεν ενισχύουν τον αγώνα, που δίνει η κοινωνία».

Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Αμανατίδης παρομοίασε το νομοσχέδιο με κλίνη του Προκρούστη με πολλαπλούς στόχους, την αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας, με αποτέλεσμα να μην είναι στα πανεπιστήμια χιλιάδες φοιτητές.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος, σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, είναι η ακαδημαϊκή ελευθερία, που θα μπει στο στόχαστρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Η κυβέρνηση θεωρεί την πανδημία ευκαιρία, γιατί είναι κλειστά τα πανεπιστήμια, θέλει να καταλύσει την ακαδημαϊκή ελευθερία και να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Η μόνη άλλη χώρα, που έχει αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια είναι η Τουρκία του Ερντογάν. Το μόνο που μένει είναι να διορίζει τους πρυτάνεις…» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αμανατίδης.

Τόνισε, επίσης, πως «οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν, όπως έγινε στις 17 Νοέμβρη, την ίδια πολιτική συμφωνία, απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές σχέδιο, που θα γίνει αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, για να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

Related Articles

Close