Ενδυνάμωση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Παλαιστίνης (ηχητικό)

Ενδυνάμωση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Παλαιστίνης (ηχητικό)

Ενδυνάμωση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Παλαιστίνης (ηχητικό)

Για την πρόσφατη επίσκεψη στην Παλαιστίνη των βουλευτών Θ. Δρίτσα, Κ. Βέττα, Γ. Αμανατίδη και Α. Μιχαηλίδη, αλλά και για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε στο ρ/σ «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης.

«Επισκεφτήκαμε την Παλαιστίνη ως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενημερωθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Εκφράσαμε την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και την στήριξή του στην ελληνοπαλαιστινιακή συνεργασία, που αναπτύχθηκε σε διμερές και τριμερές επίπεδο, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίσαμε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών, με στόχο λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια, με την εγκαθίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων προ του 1967 και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, καθώς και ότι η πολιτική εποικισμών του Ισραήλ υπονομεύει αυτήν την προοπτική και πρέπει να τερματιστεί, ενώ καταδικάσαμε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών.

Συναντηθήκαμε, επίσης, με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο ΙΙΙ, με τον οποίο συνομιλήσαμε για τα πρόσφατα προκλητικά περιστατικά, που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υπογραμμίζοντας την στήριξή μας στον θεσμικό του ρόλο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον Απόστολο Λυκεσά:

Related Articles

Close