Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ) και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Εμπόρων Θεσσαλονίκης

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ) και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Εμπόρων Θεσσαλονίκης

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ) και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Εμπόρων Θεσσαλονίκης

Με τα προεδρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) συναντήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, αντιπροσωπεία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Από τη συνάντηση προέκυψε σχεδόν ταύτιση στις απόψεις και τα αιτήματα των επαγγελματιών, με τα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο περιλαμβάνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Το ζητούμενο για όλους, όπως τονίστηκε, είναι η επανάκαμψη της οικονομίας. Βασική προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η διασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, η οποία όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει, μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Επίσης θα πρέπει να παρθούν μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, όσον αφορά τα ενοίκια των καταστημάτων, τις ασφαλιστικές εισφορές, την προκαταβολή φόρου, τη φορολογία, την εξόφληση των επιταγών, τα δημοτικά τέλη. Κι αυτό σημαίνει μείωσή τους για την περίοδο που διαρκεί η κρίση και αναστολή πληρωμών. Φυσικά με την παρέμβαση και την οικονομική ενίσχυση της Πολιτείας, η οποία πρέπει να αναλάβει το κόστος.

Όπως αναφέρθηκε από τη πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης με αποτέλεσμα να λαμβάνει αποσπασματικά και όχι συνολικά μέτρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ύφεση προβλέπεται στο 10% και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μιλά για ενίσχυση 26 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ρεαλιστική και κοστολογημένη.

Αντίθετα από την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση φαίνεται πως την επόμενη μέρα θέλει ένα κομμάτι του παραγωγικού ιστού της χώρας να καταστραφεί κι αυτό να λειτουργήσει υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ουσιαστική απουσία της Ευρώπης, από την αντιμετώπιση της κρίσης, η πολιτική ηγεσία της οποίας, φάνηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Εκ μέρους των επαγγελματιών στη συνάντηση πήραν μέρος ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του ΕΕΘ, ο Κωνσταντίνος Ιακώβου, πρόεδρος της ΟΕΕΘ, ο Γιώργος Ηλιάδης, α΄ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, ο Γιώργος Τζορμπατζηκωστής, γ.γ. ΟΕΕΘ και ο Χριστόφορος Εδιάρογλου, μέλος στο δ.σ. ΕΕΘ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, τα μέλη της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Κερσανίδης και Γιάννης Κωτίδης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.

Close