ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για ΑΠΘ: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο του αυταρχισμού

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για ΑΠΘ: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο του αυταρχισμού

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για ΑΠΘ: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο του αυταρχισμού

Με έντονη αστυνομική παρουσία στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης (Σχολή Θεάτρου και ΕΚΘ) συνοδεύτηκε η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν χθες το βράδυ το υπό κατάληψη κτίριο της πρυτανείας με σκοπό τη βίαιη εκκένωσή του. Μια ενέργεια η οποία απετράπη χάρις στην άμεση αντίδραση καθηγητών από διάφορες σχολές οι οποίοι με παρέμβασή τους ζήτησαν από τα συλλογικά όργανα του ΑΠΘ να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν επί τόπου ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αμπατζάς, οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη και Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και μέλη της Ο.Μ. Πανεπιστημιακών, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποτραπεί η βίαιη επέμβαση της αστυνομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στον νόμο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, ο οποίος διχάζει την πανεπιστημιακή κοινότητα και πυροδοτεί αχρείαστες εντάσεις. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερο, αυτοδιοίκητο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο στο οποίο η βία δεν έχει καμία θέση.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει επιλέξει το δρόμο του αυταρχισμού, της καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως είδαμε και στις εικόνες από τη Νέα Σμύρνη, με άνδρες της ομάδας Δίας να ξυλοκοπούν έναν νέο άνθρωπο.

Δυστυχώς η χώρα μας κινείται στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής και η ευθύνη γι’ αυτό βαρύνει προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Related Articles

Close