Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών

Σε διάλυση και αφανισμό οδηγούνται οι λαϊκές αγορές, με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για το τρόπο λειτουργίας τους. Στη διαδικτυακή συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία Πωλητών Παραγωγών Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, υποστηρίχτηκε πως το σχέδιο αποδομεί το θεσμό των λαϊκών αγορών καθώς ουσιαστικά καταργείται η έννοια του πωλητή-παραγωγού.

Το δικαίωμα στην άδεια αντικαθίσταται από το δικαίωμα στη θέση ενώ μεγάλες εταιρίες ετοιμάζονται να εισέλθουν στις λαϊκές αγορές εκμεταλλευόμενες τα κυβερνητικά σχέδια που προβλέπουν πως η χορήγηση θέσεων θα γίνεται κατόπιν διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Όσο για τη χορήγηση άδειας, η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς μοριοδοτούνται με επιπλέον όρια οι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου!

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υποστήριξαν πως πρόκειται για καθαρά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης με ταξικά κριτήρια. Μια δομική αντιμεταρρύθμιση η οποία καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών, και στρέφεται εναντίον, όχι μόνον των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών καθώς οι τιμές των προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν.

Επί πλέον το νομοσχέδιο έχει έναν βαθύτατα αντιδημοκρατικό χαρακτήρα καθώς διαλύει την κοινωνική συνοχή επιχειρώντας ριζική αναδιάρθρωση της αγοράς και οδηγώντας στην εξαθλίωση τους λαϊκούς ανθρώπους.

Οι πωλητές-παραγωγοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διεκδικούν την αυτοδιοίκηση και την αυτό-οργάνωση των λαϊκών αγορών. Ζητούν μια ρύθμιση η οποία θα ισχύει στις λαϊκές όλης της χώρας, ενώ συμφώνησαν με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πως το θέμα των λαϊκών αγορών χτυπάει στον πυρήνα της δημοκρατίας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Πωλητών Παραγωγών Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, ο πρόεδρος Άγγελος Δερετζής, και ο νομικός σύμβουλος, Γρηγόρης Κωτσόπουλος. Συμμετείχε, επίσης, ο συνδικαλιστής, παραγωγός, Ασημάκης Γιαμουρταλής.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πήραν μέρος οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης και Παναγιώτης Ερμείδης αντίστοιχα, και τα μέλη της γραμματείας Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιούλα Δαούλα και Στράτος Κερσανίδης.

Related Articles

Close