«Ώδινεν όρος κι έτεκεν παραπλάνηση» (βίντεο)

«Ώδινεν όρος κι έτεκεν παραπλάνηση» (βίντεο)

«Ώδινεν όρος κι έτεκεν παραπλάνηση» (βίντεο)

«Πέρα από το ρατσιστικό λόγο που πρέπει να καταδικάζεται, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, όταν προέρχεται από δημόσιους άνδρες απαιτείται και δημόσια συγγνώμη» υποστήριξε, μιλώντας σήμερα στο OPEN, o βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης για την φασιστικής έμπνευσης στοχοποίηση παιδιών, από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για την Αρεζού, την 12χρονη Αφγανή μαθήτρια του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, που ετοιμάζει τις αποσκευές της για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης, όπου θα σπουδάσει με υποτροφία, απάντησε πως «το καίριο ζητούμενο είναι η παιδεία των προσφυγόπουλων, να μην είναι η Αρεζού μια εξαίρεση στον κανόνα. Του κανόνα που λέει πως τα περισσότερα προσφυγόπουλα, στη χώρα μου είναι εκτός σχολικών δομών».

Μιλώντας μετά, για την 85η ΔΕΘ, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη «μια προσπάθεια παραπλάνησης του πρωθυπουργού».

«Ώδινεν όρος και έτεκε παραπλάνηση, η οποία όμως δεν πέρασε» τόνισε, προσθέτοντας ότι «εμείς θα απαντήσουμε επί της ουσίας, στα πολιτικά επίδικα, που δεν είναι άλλα, πέρα από την καθημερινότητα των πολιτών».

«Άμεσα μέτρα για την υγεία και την παιδεία και μέτρα που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά από την ακρίβεια και τους μικρομεσαίους, από τον βραχνά του χρέους» είπε, μεταξύ άλλων, για τις προτάσεις και τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, από τη ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη σήμερα στο OPEN:

Related Articles

Close