«Ανοχύρωτα τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης» (ηχητικό)

«Ανοχύρωτα τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης» (ηχητικό)

«Ανοχύρωτα τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης» (ηχητικό)

«Αναντίστοιχη με τις ανάγκες της κοινωνίας και των καιρών» χαρακτήρισε, την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4».

Όπως εξήγησε, «δεν υπάρχει αίσθηση της πραγματικότητας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κι αυτό έδειξαν οι εξαγγελίες του από τη ΔΕΘ».

«Περίμενα να μιλήσει για ενίσχυση του συστήματος υγείας και για τα σχολεία» πρόσθεσε, «όπως και για το χρέος που έχει συσσωρευτεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πράγμα που διαπίστωσαν τόσο οι επαγγελματικές ενώσεις, όσο και οι παραγωγικοί φορείς»

Ειδικότερα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών είπε πως «με ευθύνη Μητσοτάκη η Θεσσαλονίκη δεν έχει μετρό, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν οι 12 από τους 13 σταθμούς της πόλης, εδώ και καιρό».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τα σχολεία που άνοιξαν χθες, τα οποία χαρακτήρισε «ανοχύρωτα» εν μέσω πανδημίας, με περισσότερους αντί λιγότερους μαθητές ανά τάξη, ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και με άμεση ανάγκη επιπρόσθετου προσωπικού στην καθαριότητα.

Σημείωσε, επίσης, πως οι προβλέψεις του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη για 50.000 νέα κρούσματα σε μαθητές είναι μετριοπαθείς, καθώς «το σύνολο των μαθητών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια είναι 1.100.000 και όχι 750.000».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4»

Related Articles

Close