«Αρραγές μέτωπο όλου του Ελληνισμού»

«Αρραγές μέτωπο όλου του Ελληνισμού»

«Αρραγές μέτωπο όλου του Ελληνισμού»

Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα. Δ.Ε.Ε) και μελών της Γραμματείας του τμήματος ομογενειακών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε μία κρίσιμη για την χώρα περίοδο και απέναντι στην αναβαθμισμένη παραβατικότητα της Τουρκίας, η αξιωματική αντιπολίτευση προκρίνει τη σύμπνοια στα εθνικά ζητήματα και αρραγές μέτωπο όλου του ελληνισμού» τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζοντας τα μέλη της ΠαΔΕΕ, που έφθασαν το πρωί στην Αθήνα, από Αμερική, Αυστραλία και Αφρική.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ενημέρωσε, αναλυτικά, τους εκπροσώπους των βουλευτών ελληνικής καταγωγής, για το νέο τρόπο εκλογής και ψηφοφορίας των Ελλήνων του Εξωτερικού, τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για τις προγραμματισμένες δράσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, τόσο για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, όσο και για τον εορτασμό των 200 χρόνων, από την Επανάσταση του 1821.

Ανταποδίδοντας το θερμό καλωσόρισμα, οι Έλληνες βουλευτές του Εξωτερικού, έδειξαν μεγάλη διάθεση προσφοράς με όλες τους τις δυνάμεις, ο καθένας ξεχωριστά, για την αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και για τη διάδοση αρχών και αξιών, που έχουν κοινή αφετηρία την πατρίδα.

«Ο φιλελληνισμός προηγήθηκε της επανάστασης, πριν από 200 χρόνια και υπάρχει ακόμα σε όλο τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠαΔΕΕ και μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης Δυτικής Αυστραλίας, Πίτερ Κατσαμπάνης.

Από τις ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, μίλησε για τη γενικότερη εικόνα που έχει η αμερικανική κοινή γνώμη, αλλά και η κυβέρνηση Τραμπ για τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Ευχαρίστησαν, μάλιστα, όλοι οι Έλληνες βουλευτές του Εξωτερικού, που έλαβαν μέρος στη σημερινή σύσκεψη, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία συνεργάστηκαν, όλο το προηγούμενο διάστημα και ευχήθηκαν να συνεχιστεί στο ίδιο κλίμα, η συχνή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, με κοινό κριτήριο το εθνικό συμφέρον.

Αναλυτικά οι μετέχοντες, πέραν των προαναφερομένων ήταν η Έφη Τριανταφυλόπουλος από τον Καναδά, η Ελένη Πέτινος από τη βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία και οι κύριοι: Στιβ Γεωργανάς (Αυστραλία), Λάμπης Κουσούλης (Καναδάς), Στέφαν Πάππας (ΗΠΑ), Βαγγέλης Χαριτάτος (αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Υδάτων στη Ζιμπάμπουε) ο Τζον Πανταζόπουλος (ΓΓ της ΠαΔΕΕ από την Αυστραλία) και ο βουλευτής από την Ελβετία κύριος Δημητριάδης.

Εκ μέρους της γραμματείας του τμήματος Ομογενειακών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν οι: Σοφία Κορωναίου, Γιώργος Φλωρεντής και Γιώργος Σταυρόπουλος.

Close