«Λάθος να εργαλειοποιεί η ΝΔ το ζήτημα των ελληνοτουρκικών»

«Λάθος να εργαλειοποιεί η ΝΔ το ζήτημα των ελληνοτουρκικών»

«Λάθος να εργαλειοποιεί η ΝΔ το ζήτημα των ελληνοτουρκικών»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε στα ελληνοτουρκικά την πολιτική της ΝΔ μέσω μιας εργαλειοποίησης που διχάζει τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά». (audio)

Συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για «υπεύθυνη αντιπολίτευση η οποία επισημαίνει τα λάθη. Στο θέμα της Τουρκίας, παρ`ότι κατακρίνουμε τη κυβέρνηση να μη στείλει λάθος μήνυμα, στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων έχουμε ενιαία στάση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναφορικά με τη διάσκεψη του Βερολίνου, στα επόμενα 24ωρα θα κριθεί «αν αυτά που βγήκαν από τη συνέντευξη στο Βερολίνο τα εννοούν και θα τα εφαρμόσουν».

«Περιμένουμε την ενημέρωση που θα έχουμε από το συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών. Από την διαδικασία του Βερολίνου κρίνεται σωστή η απόφαση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών, της αποχώρησης των στρατευμάτων από εκεί και την εξεύρεση πολιτικής λύσης» τόνισε ακόμη.

Ανησυχία προκαλεί στον ίδιο, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει μέχρι στιγμής διαψευστεί, δηλαδή η εμπλοκή της Ελλάδας στην αποστολή συστοιχίας patriot καθώς «ανατρέπει δεδομένα εξωτερικής μας πολιτικής και ισορροπιών πολλών ετών».

Close