Ο Γιάννης Αμανατίδης για την νέα σχολική χρονιά (βίντεο)

Ο Γιάννης Αμανατίδης για την νέα σχολική χρονιά (βίντεο)

Ο Γιάννης Αμανατίδης για την νέα σχολική χρονιά (βίντεο)

«Γνώση γεμάτη ευτυχία» ευχήθηκε στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, εκπαιδευτικός και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, που παραβρέθηκε στα εγκαίνια του 3ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας και στον αγιασμό στο 4ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς.

«Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινάει με τις ελπίδες όλων μας να είναι καλύτερη και χωρίς προβλήματα, εκπαιδευτικά και δημόσιας υγείας, που μας ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Μια χρονιά που και πάλι, όμως, θα στηριχθεί στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για να πραγματωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αμανατίδης.

«Είναι άμεση προτεραιότητα η κατάργηση του πρωτοκόλλου 50% +1, η μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα και η ενίσχυση των μέτρων υγιεινής με ενίσχυση της χρηματοδότησης, ώστε να σταματήσει το αίσχος των τρίωρων συμβάσεων για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων.

Εύχομαι ο εφησυχασμός της κυβέρνησης για πολιτικούς λόγους να μην λειτουργήσει αρνητικά, όπως άλλωστε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψη και; Ελέγχου Νόσων (ECDC) έχει ήδη προειδοποιήσει.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας να έχετε μια καλή, δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά.

Εμείς, μαζί με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας!»

 

Στιγμιότυπα από τον Αγιασμό στο 4ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς

 

Related Articles

Close