Επίθεση στη δημοκρατία και άρωμα πολιτικής αλλαγής (βίντεο)

Επίθεση στη δημοκρατία και άρωμα πολιτικής αλλαγής (βίντεο)

Επίθεση στη δημοκρατία και άρωμα πολιτικής αλλαγής (βίντεο)

«Ουδείς έκανε μήνυση στο Documento, τα Νέα, το Βήμα, την Καθημερινή κι αυτή είναι η πραγματικότητα» ξεκαθάρισε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα, στην ΕΡΤ1.

«Γιατί δεν έκανε κανείς αγωγή στον κ. Βαξεβάνη;» ρώτησε, «γιατί κανείς δεν διαψεύδει και γιατί τέσσερις φορές, επί 4 Παρασκευές ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Βουλή να απαντήσει;»

«Εκπαραθυρώνεται ο κ. Τζαβάρας για να μην εκφράσει τη γνώμη του» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «στη ζοφερή πραγματικότητα, που ζούμε, της ακρίβειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, έρχεται και δένει, η επίθεση στη δημοκρατία».

«Είναι η δημοκρατία μας στο απόσπασμα και το έλεγα εδώ και τέσσερις μήνες για ένα καθεστωτικό σύστημα και μια καθεστωτική αντίληψη που φροντίζει για την επιβίωσή του» είπε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα μας» επανέλαβε, «επειδή δεν βγαίνει τίποτα στο φως, από αυτό που γίνεται».

«Όταν ο πρωθυπουργός βγαίνει και λέει όλα στο φως και επί τέσσερις μήνες έχουμε συσκότιση» σχολίασε «ενώ πολιτικά μπορούν να λυθούν τα πράγματα απλά, έχουμε πρόβλημα».

«Γιατί δεν γίνονται;» ρώτησε για να απαντήσει ο ίδιος «για να μην αποκαλυφθεί ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις δημοσκοπήσεις απάντησε πως «οι πολίτες δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα και πέρα από το άρωμα εκλογών στην ατμόσφαιρα, υπάρχει και ένα άλλο άρωμα, αυτό της πολιτικής αλλαγής».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη στην ΕΡΤ1:

Related Articles

Close