Κλίνη του Προκρούστη το νομοσχέδιο της Κεραμέως για τα ΑΕΙ (video)

Κλίνη του Προκρούστη το νομοσχέδιο της Κεραμέως για τα ΑΕΙ (video)

Κλίνη του Προκρούστη το νομοσχέδιο της Κεραμέως για τα ΑΕΙ (video)

«Ξεκινώ με τη βασική διαπίστωση ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι η κλίνη του Προκρούστη για το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση και στην εκπαίδευση» δήλωσε στην διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Είναι η κλίνη του Προκρούστη για τη δημοκρατία και την ελεύθερη ακαδημαϊκή έκφραση και το Σύνταγμα, όπως και για το αυτοδιοίκητο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» πρόσθεσε, αμέσως μετά.

«Οι συζητήσεις για την παιδεία και την εκπαίδευση πρέπει να είναι πεδίο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων» υποστήριξε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών διαπιστώνοντας, ωστόσο, ότι απουσιάζει καθώς προϋποθέτει κάποια στοιχεία, όπως ο διάλογος, η επιστημονική γνώση και προτάσεις μελετημένες.

«Διαπίστωσα, στις τοποθετήσεις όλων των υπουργών και των εισηγητών, ότι θεοποίησαν τις δημοσκοπήσεις» ανέφερε για να ρωτήσει, στη συνέχεια, την κυβέρνηση: «Αφού, λοιπόν, είστε τόσο σίγουροι για το νομοσχέδιο, γιατί δεν το αποσύρετε και να το βάλετε στην κρίση των πανεπιστημιακών, με ένα δημοψήφισμα εσωτερικό, των φοιτητών και των καθηγητών;»

«Βάλτε το στην άμεση γνώση και κρίση των άμεσα ενδιαφερομένων» προέτρεψε τους κυβερνητικούς βουλευτές, σχολιάζοντας πως αν ορισμένες φορές η σιωπή είναι χρυσός «στη συγκεκριμένη περίπτωση η σιωπή της κ. υπουργού και πολλών ομιλητών (της ΝΔ), είναι ενοχή».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη στη διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων:

Related Articles

Close