«Συνεχής αγώνας ενάντια στον φασισμό και το νεοναζισμό» (video)

«Συνεχής αγώνας ενάντια στον φασισμό και το νεοναζισμό» (video)

«Συνεχής αγώνας ενάντια στον φασισμό και το νεοναζισμό» (video)

Στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, με την ταυτόχρονη ελευθέρωση το 1912 από τους Οθωμανούς, το έπος του «ΟΧΙ» του λαού μας το 1940, απέναντι στον φασισμό και την απελευθέρωσή της στις 30 Οκτωβρίου του 1944, από τον γερμανικό ζυγό με την είσοδο του ΕΛΑΣ.

Κι όλα αυτά στη σκιά της πανελλήνιας θλίψης από την απώλεια της κ. Φώφης Γεννηματά, αλλά και των χιλιάδων συνανθρώπων μας, που έχουν φύγει από κοντά μας, τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας.

Όμως, η ιστορική μνήμη που ζωντανεύει τούτες τις μέρες στην πόλη μας, μας αναγκάζει να αναστοχαστούμε.

Να αναστοχαστούμε πιο πέρα από την απόδοση των τιμών στους προγόνους μας.

Με παρακαταθήκη τους αγώνες του λαού μας, πρέπει να κοιτάξουμε και να βαδίσουμε στο μέλλον υπερασπιζόμενοι τα πανανθρώπινα ιδανικά της λευτεριάς και της εθνικής ανεξαρτησίας, έχοντας με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο.
Ο λαός μας πότισε με πολύ αίμα το δέντρο της λευτεριάς αλλά και της αντίστασης, απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Έτσι, χρέος δικό μας είναι να μείνουμε ενωμένοι σε έναν συνεχή, ανυποχώρητο και αποφασιστικό αγώνα στήριξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας.
Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες!»

Related Articles

Close