«Ζοφερό τοπίο αδιαφάνειας, η επιλογή του κ. Μητσοτάκη» (βίντεο)

«Ζοφερό τοπίο αδιαφάνειας, η επιλογή του κ. Μητσοτάκη» (βίντεο)

«Ζοφερό τοπίο αδιαφάνειας, η επιλογή του κ. Μητσοτάκη» (βίντεο)

«Το σκάνδαλο Novartis και οι υποκλοπές τώρα, δείχνουν ότι αντί να υπάρχει διαφάνεια εδώ -όπως συμβαίνει στο Βέλγιο- υπάρχει αντιδημοκρατική εκτροπή και βλέπουμε ότι η ίδια νομοθετική εξουσία δεν βοηθά, αλλά πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση» υποστήριξε, μιλώντας σήμερα στο Κανάλι της Βουλής, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, το είδαμε στο νομοθέτημά της για την ΕΥΠ και όταν έρθουμε στην εξουσία, αυτές οι αλλαγές θα γίνουν» υποσχέθηκε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Όλες οι κινήσεις αυτής της κυβέρνησης είναι προς τη συγκάλυψη» επισήμανε, δείχνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε την ανάγκη να παρακολουθεί τους πάντες».

«Πώς αλλιώς εξηγείται πως ο κ. Χατζηδάκης παρακολουθείται για έναν ολόκληρο χρόνο, που σημαίνει ότι η κυρία Βλάχου υπέγραφε νέα εντολή, κάθε δύο μήνες;» ρώτησε.

«Και για τον κύριο Ανδρουλάκη ποιος ήταν ο εθνικός λόγος;» αναρωτήθηκε, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός έπρεπε, ήδη, να έχει παραιτηθεί».

«Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές» είπε και «να συνεχίσει το πολιτικό τοπίο, με αυτό το σύννεφο που υπάρχει πάνω από την πολιτική ζωή και πλήττει το πολιτικό μας σύστημα».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την υπόθεση της κυρίας Καϊλή απάντησε ότι αφενός βλάπτει την εικόνα της χώρας μας, όπως και ο ρόλος του κ. Μητσοτάκη με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, αφετέρου αυξάνει την ήδη υπάρχουσα δυσπιστία των πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη:

Related Articles

Close