«Η Ελλάδα έχει ισχυρή θέση, η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει σχέδιο» (video)

«Η Ελλάδα έχει ισχυρή θέση, η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει σχέδιο» (video)

«Η Ελλάδα έχει ισχυρή θέση, η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει σχέδιο» (video)

«Περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την χθεσινή επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν υπάρχει σαφές σχέδιο από την κυβέρνηση» ανέφερε κι αυτό, όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποδίδεται «στις αντιθέσεις, που υπάρχουν μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

«Πρέπει η κυβέρνηση να χαράξει εθνική στρατηγική και για αυτό πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» τόνισε, στη συνέχεια, επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης για τις διερευνητικές επαφές, τα ζητήματα που τέθηκαν από την Τουρκία σε αυτές, αλλά και τις θέσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ατζέντα κυρώσεων για την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη Μεσόγειο και ταυτόχρονα μία θετική» σημείωσε, εκτιμώντας ότι δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, επειδή η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί «όλα τα εργαλεία που έχει».

Ερωτηθείς για αυτά απάντησε πως ένα παράδειγμα είναι η Σύνοδος των χωρών του Νότου, που δεν αξιοποιήθηκε με αποτέλεσμα να μην μας στηρίξουν στα Συμβούλια Κορυφής της ΕΕ, κράτη όπως η Ιταλία και η Μάλτα.

«Ένα άλλο είναι η συμφωνία συνεργασίας με τη Γαλλία για την άμυνα, που δεν προχώρησε», πρόσθεσε.

Related Articles

Close