«Απουσία στρατηγικής στην ενέργεια και την εξωτερική πολιτική» (ηχητικό)

«Απουσία στρατηγικής στην ενέργεια και την εξωτερική πολιτική» (ηχητικό)

«Απουσία στρατηγικής στην ενέργεια και την εξωτερική πολιτική» (ηχητικό)

Την απουσία εθνικής στρατηγικής, τόσο στην εξωτερική πολιτική, όσο και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης διέκρινε και επέκρινε, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «flash 99,4» ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Εδώ κι ένα χρόνο λέγαμε για την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και είχαμε τότε και τώρα καταθέσει τις προτάσεις μας» είπε, υπενθυμίζοντας τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τώρα, έχουμε δεσμευτεί για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ» τόνισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών «όπως και για την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο και το πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας».

«Η πολιτική της κυβέρνησης με την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, επέτεινε την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια» υποστήριξε, καθώς δεν χάραξε εθνική στρατηγική, όπως συμβαίνει και στην εξωτερική μας πολιτική.

«Χρειάζεται στρατηγική και χρειάζονται κόκκινες γραμμές, όχι μόνο για την κυριαρχία, αλλά και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» επισήμανε, κατακρίνοντας «την αφωνία του πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό σύμφωνο στον ΟΗΕ» και την απουσία της χώρας μας από περιφερειακά συμβούλια και συσκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη:

Related Articles

Close