«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή με δικαιοσύνη παντού» (ηχητικό)

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή με δικαιοσύνη παντού» (ηχητικό)

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή με δικαιοσύνη παντού» (ηχητικό)

Για την τεράστια αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των πολιτών, αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη της στην εξωτερική πολιτική, μίλησε σήμερα στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνητικής αδιαφορίας για τη Θεσσαλονίκη είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην επέκταση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατέθεσε δύο φορές, σχετική επίκαιρη ερώτηση.

«Από το 2020 εκκρεμεί η μελέτη του έργου και μετά τη δεύτερη επίκαιρη ερώτησή την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει γίνει η μελέτη του έργου» ανέφερε.

«Αν δε γίνει πολιτική αλλαγή και δεν φύγει αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δοθεί λύση στα προβλήματα του κόσμου» τόνισε, προσθέτοντας πως ήδη έχει δημιουργηθεί «μια νέα τάξη νεόπτωχων και νεοοφειλετών» θυμίζοντας πως «οι τράπεζες σώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού».

Με αφορμή μάλιστα την παραγραφή των αδικημάτων όσων εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της Siemens, υποστήριξε πως το σύνθημα-υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ "Δικαιοσύνη παντού" είναι πιο επίκαιρο, από ποτέ.

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, τη νίκη της Μελόνι στην Ιταλία είπε «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις -οι κεντροαριστερές- είχαν τον χρόνο να δράσουν, αλλά δεν το έκαναν και ίσως αυτό είναι ένα συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε και για τη δική μας πολιτική κατάσταση».

«Αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας» υποστήριξε, επισημαίνοντας όμως πως «η αντίληψη όλοι ίδιοι είμαστε, οδηγεί τον κόσμο στον καναπέ και την αποχή».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τέλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική, ούτε κόκκινες γραμμές κι αυτό το λέμε τρία χρόνια που εφαρμόζει είτε την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας είτε του κατευνασμού, απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας, ενώ ζητήματα ευρωτουρκικά- όπως το προσφυγικό- τα μετέτρεψε σε ελληνοτουρκικά».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον Απόστολο Λυκεσά:

Related Articles

Close