«Ενιαία θα είναι η απάντηση στην Τουρκία, χωρίς παραφωνία» (audio)

«Ενιαία θα είναι η απάντηση στην Τουρκία, χωρίς παραφωνία» (audio)

«Ενιαία θα είναι η απάντηση στην Τουρκία, χωρίς παραφωνία» (audio)

«Η Τουρκία να μην κάνει το λάθος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το εθνικό εσωτερικό μέτωπο, είναι αρραγές. Και ότι θα υπάρχει υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μια ενιαία απάντηση. Δεν υπάρχει καμία παραφωνία» τόνισε μιλώντας, χθες, στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Κατηγόρησε, πάντως, την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως από την αρχή της θητείας της, δεν σχεδίασε κινήσεις ικανές να παράξουν αποτελέσματα.

Για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου σημείωσε πως η κατάπαυση του πυρός και η απαγόρευση ενισχύσεων είναι μια αρχή, αλλά μένει να αποδειχθεί. Πρότεινε την επαναδραστηριοποίηση της Συνόδου των ηγετών του Νότου. «Δεν το έχει κάνει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο. Το έχει ξεχάσει, το έχει αφήσει» συμπλήρωσε.

Επέρριψε, επίσης, ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ,  επειδή έβαλε χαμηλά τον "πήχη" σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, πως «δεν μπορεί να μην έχεις εξαντλήσει τις κάτω διαδικασίες για να έρθεις στο σημείο να πεις ότι θα ασκήσεις βέτο».

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας (να βγει ερευνητικό σκάφος κλπ). Έγιναν και στο παρελθόν και αποτράπηκαν» πρόσθεσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Related Articles

Close