Παιδαγωγική ηγεσία και διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση

Παιδαγωγική ηγεσία και διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση

Παιδαγωγική ηγεσία και διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση

«Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το αίτημα της ηγεσίας που θέτει, αυτή η διεθνής επιστημονική διημερίδα, την ώρα που ολόκληρη η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση, με μια θανατηφόρο πανδημία» δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, ευχαριστώντας τους προέδρους της οργανωτικής επιτροπής: την κυρία Μεντζέλου και τον κύριο Σουτόπολο, όπως και τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κ. Δημήτρη Δρογίδη.

«Μόνο μέσω μιας πραγματικής ηγεσίας -που κάτω από μεγάλη πίεση κάνει δύσκολες επιλογές και αντιμετωπίζει αντιθέσεις- μπορεί ένας οργανισμός, μια κοινότητα ή ένα έθνος να επιβιώσουν. Η αποτυχία της ηγεσίας στη διάρκεια μιας κρίσης δεν είναι απλώς μια αποτυχία -είναι μια τραγωδία» επισήμανε, ως πολιτικός ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά κι ως εκπαιδευτικός.

«Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, ένας ηγέτης πρέπει να ευθυγραμμίσει τρία κρίσιμα στρατηγικά στοιχεία: τους στόχους, τα άτομα και τους πόρους. Σημαντικό ρόλο παίζουν η ταχύτητα παρέμβασης, η οργάνωση του δικτύου πληροφοριών, η επικοινωνιακή πολιτική και η ορθή, όσο και έγκαιρη λήψη αποφάσεων» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του κατά τη σημερινή έναρξη της διημερίδας, που έχει σαν θέμα την «παιδαγωγική ηγεσία και τη διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση» και γίνεται διαδικτυακά, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ομάδας Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου.

Related Articles

Close