«Το ΥΠΕΞ μπορεί και πρέπει να γίνει υπουργείο του Μέλλοντος» (video)

«Το ΥΠΕΞ μπορεί και πρέπει να γίνει υπουργείο του Μέλλοντος» (video)

«Το ΥΠΕΞ μπορεί και πρέπει να γίνει υπουργείο του Μέλλοντος» (video)

Την ανάγκη για ένα υπουργείο Εξωτερικών «που θα βλέπει στο μέλλον» ανέδειξε, παρουσιάζοντας, παράλληλα, τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας, σήμερα, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

«Το νομοσχέδιο αυτό κρίνεται από εμάς, με το εάν, τελικά, βλέπει στο μέλλον. Εάν, τελικά, βοηθάει στο να αναβαθμιστεί η θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή και αν εξυπηρετεί τις ανάγκες, με καινοτομία σε μια νέα εποχή, ψηφιακή εποχή, χρησιμοποιώντας την τεχνοδιπλωματία, τη διπλωματία στον κυβερνοχώρο» τόνισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρμόδια Επιτροπή, μετά την ακρόαση των φορέων για το νομοσχέδιο που αφορά στην Οργάνωση και λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Εάν δίνει τα απαραίτητα εφόδια και μέσα στους αγωνιστές -και εννοώ όλους όσους εργάζονται στο υπουργείο Εξωτερικών» διευκρίνισε, «έτσι ώστε να ανταποκριθούν και στις ανάγκες, αλλά και να πετύχουν τους στόχους τους οποίους βάζει η εξωτερική πολιτική της χώρας μας».

Για τον σκοπό αυτό, όπως εξήγησε χρειάζονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις οποίες και πρόκειται να καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με τροπολογίες, όπως αυτή που κατατέθηκε, ήδη, για τα νοσήλια και την φαρμακευτική δαπάνη των υπηρετούντων υπαλλήλων στο εξωτερικό.

«Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται χωρίς χρηματοδότηση, ελεγμένη, στοχευμένη για το πού θα πάει, αλλά δεν γίνεται χωρίς να υπάρξει χρηματοδότηση» σημείωσε. «Εδώ είναι και η υποστελέχωση. Πώς θα δώσεις τις μάχες;» ρώτησε.

«Η ανεστραμμένη πυραμίδα, η οποία υπάρχει, πρέπει να αλλάξει. Άρα, λοιπόν, καμία οργανική θέση από το ΥΠΕΞ δεν θα πρέπει να καταργηθεί και ας είναι κενή. Είναι πεδίο δόξης λαμπρό να συμπληρωθούν, εφόσον, βεβαίως, κρίνεται ότι οι θέσεις αυτές δεν φτάνουν και νομίζω ότι δεν φτάνουν» είπε, χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση σε μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως η Διασπορά, η πολιτιστική και η θρησκευτική διπλωματία.

«Επειδή το υπουργείο Εξωτερικών, νομίζω κατά γενική ομολογία, έχει αδικηθεί σε σχέση με τη στελέχωση και με τη χρηματοδότηση, έχετε από εμάς την βοήθεια και από όλη την αντιπολίτευση, να το παλέψετε. Να το παλέψετε, όμως πραγματικά και εκεί θα σας συμπαρασταθούμε» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Αμανατίδης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

Related Articles

Close