Να χρησιμοποιηθούν ενεργητικά τα πλεονεκτήματα της χώρας μας (video)

Να χρησιμοποιηθούν ενεργητικά τα πλεονεκτήματα της χώρας μας (video)

Να χρησιμοποιηθούν ενεργητικά τα πλεονεκτήματα της χώρας μας (video)

«Χρειαζόμαστε ενεργητική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Η χώρα μας έχει πλεονεκτήματα, που δεν χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, σωστά και πιο ενεργητικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο» επισήμανε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα, στο OPEN.

«Ο κύριος Δένδιας εξέφρασε τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν ήταν αυτός ο στόχος του ταξιδιού στην Άγκυρα και ποιοι ήταν οι λόγοι της αναβάθμισης της συνάντησης, που κατέληξε τριμερής, παρουσία του Τούρκου προέδρου» σημείωσε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, επειδή όπως εξήγησε, αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι η στρατηγική.

«Πριν από την έναρξη των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά για το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» υπενθύμισε, παράλληλα, με το διαρκές αίτημα της αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση της ΝΔ για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Υπάρχει αλλαγή πολιτικής από την πλευρά των ΗΠΑ στην περιοχή» δήλωσε κι αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα, «με την χάραξη εθνικής στρατηγικής, που θα έχει συζητηθεί και αποφασιστεί, μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών της χώρας».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, σήμερα, τηρεί υπεύθυνη στάση στα εθνικά μας θέματα, σε αντίθεση με τη ΝΔ, το είδατε και μετά την "on air" διαφωνία Δένδια - Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο υπήρξε ανακοίνωση του Μαξίμου για προηγηθείσα συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών» σχολίασε, ρωτώντας για ποιο λόγο έπρεπε να επιβεβαιωθεί το προφανές!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Related Articles

Close