Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Euronews (βίντεο)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Euronews (βίντεο)

Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Euronews (βίντεο)

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, αλλά και το Κυπριακό, μίλησε στο «Euronews», ο πρώη υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Ο κ. Ερντογάν επανήλθε κατά της Ελλάδας, από τα κατεχόμενα της Κύπρου και μας απείλησε με άλλα μέτρα. Μάλλον η Τουρκία θέλει να δείξει στη διεθνή κοινότητα ότι αυτή είναι το αφεντικό στην περιοχή και μοναδικός δρόμος να σταλεί αυτό το μήνυμα περνάει μέσα από την Ελλάδα» επισήμανε, ο Γιάννης Αμανατίδης, προειδοποιώντας για ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης με τη γείτονα χώρα, για το οποίο «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι με πρώτο στόχο την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ξεκαθάρισε πως «είναι εσωτερικό θέμα της Ελλάδας και αφορά Έλληνες πολίτες με μουσουλμανικό θρήσκευμα. Αυτό ξεκαθαρίζεται άλλωστε από τη Συνθήκη της Λωζάνης».

«Από κει και μετά, άστοχα και νομίζω με επιζήμιο τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα, η ΝΔ προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά, αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή της η πολιτική» σημείωσε.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη:

Close