Χαιρετισμός στο 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά

Χαιρετισμός στο 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά

Χαιρετισμός στο 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά

Χαιρετισμός Γιάννη Αμανατίδη στο 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά

Σεβασμιότατε, κύριε πρόεδρε, εκλεκτοί προσκεκλημένοι , φίλες και φίλοι, αγαπητοί Πόντιοι νέες και νέοι,

Προσέρχομαι σήμερα με χαρά στο 23ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στη Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, που είναι αφιερωμένο, μάλιστα, στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

 

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνονται, οι προκλήσεις και οι δυσκολίες της εποχής μας, ολοένα και αυξάνονται, δημιουργώντας ανυπέρβλητα εμπόδια στις νέες και τους νέους να χαράξουν την πορεία τους.

Με το πείσμα και τη δύναμη, όμως, που έχουμε ως Πόντιοι, θα αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και θα τους ξεπεράσουμε.

Δεν λησμονούμε τη σημασία του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, στη μακρόχρονη πορεία των 3.000 χρόνων στην αλησμόνητη πατρίδα του Πόντου.

Στη συνέχεια, τον ερχομό τους στην Ελλάδα και κυρίως στη γη της Μακεδονίας, την οποία μπόλιασαν και μετέτρεψαν την πέτρα σε γόνιμη γη, για να θρέψουν τις οικογένειές τους, σε περιόδους δύσκολες για την Ελλάδα.

Εσείς, η ποντιακή νεολαία είστε τώρα ο θεματοφύλακας της παρακαταθήκης των αξιών και του τρόπου ζωής του Πόντου, αλλά και δυναμικό κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας.

Είστε η δύναμη του ποντιακού ελληνισμού, η οποία εδράζεται στην άσβεστη φλόγα για τη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών, των εθίμων και της γλώσσας μας, επειδή χωρίς τη δική σας συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια, τίποτα δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Εργαζόμαστε, ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις, που πήραμε ως κυβέρνηση, για τη διεθνή ανάδειξη και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και προωθούμε την δημιουργία ειδικής διακομματικής επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων για τον σκοπό αυτό.

Θέλουμε την ιστορική μνήμη για να κρατήσουμε το δεσμό μας, τη φωνή μας.

Για να βάλουμε σημάδια στο δρόμο μας, να μη χαθούμε στην ατέλειωτη οδύσσεια της πορείας μας. Και όπως έχει πει ο καθηγητής Φωτιάδης: «Η μνήμη είναι δύναμη, είναι το μόνο υγιές φάρμακο, που μας κρατάει δυνατούς, πάνω σε αυτή τη γη».

Related Articles

Close