«Οι συνέπειες της κρίσης θα γίνουν εντονότερες» (ηχητικό)

«Οι συνέπειες της κρίσης θα γίνουν εντονότερες» (ηχητικό)

«Οι συνέπειες της κρίσης θα γίνουν εντονότερες» (ηχητικό)

«Οι συνέπειες της κρίσης-που δεν περιορίζεται στην υγεία- θα γίνονται όλο και πιο έντονες» προέβλεψε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Θα γίνονται πιο έντονες, επειδή δεν εφαρμόστηκαν τα μοντέλα εκείνα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κοινωνία και την οικονομία» υποστήριξε, δίνοντας ως παράδειγμα την επιστρεπτέα προκαταβολή και τον φόβο όλων για εκτίναξη της ανεργίας «αν ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση».

Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην ίδια συχνότητα για την ψήφο των ομογενών, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Ο νόμος του 2019 έδωσε το δικαίωμα, ήταν ένα συμβιβασμός ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής» και διερωτήθηκε εάν ο κ. Θεοδωρικάκος υπερασπίστηκε το νόμο του.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αμανατίδη, ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «τα τίναξε όλα στον αέρα», τορπιλίζοντας την διακομματική συναίνεση που ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου του 2019. «Ενέσπειρε τα ζιζάνια του μικροκομματισμού και του μικροπολιτικού», πρόσθεσε ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «θέλει να παίξει επικοινωνιακά, προκειμένου να δικαιολογήσει το συμβιβασμό και τις υποχωρήσεις που έκανε».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα:

Related Articles

Close